Snapseed, Google tarafından geliştirilmiş bir fotoğraf düzenleyicisi. Tıpkı diğer fotoğraf uygulamaları gibi çeşitli özellikleri mevcut. Bakalım onu diğerlerinden ayıran özellikler nelermiş.
Snapseed’in Temel Özellikleri
Kısaca hemen temel özelliklerinden bahsedecek olursak; tıpkı diğer uygulamalar gibi Snapseed’de de iyileştirme, HDR, filtreler ve araçlar bulunuyor.
Aynı zamanda JPG ve RAW dosyalarını açabilen uygulamada 29 ayrı araç ve filtre bulunuyor. Hatta bütün stillerde ince ve hassas ayarlar yapabiliyorsunuz.
Araçlar ve Filtreler
Uygulamayı indirdikten sonra, giriş yaptığınızda karşınıza çıkan kocaman + işaretine basıp galerinizden düzenlemek istediğiniz fotoğrafı açıyorsunuz. Açtıktan sonra karşınıza Görünümler sekmesine bağlı olarak bazı filtreler çıkıyor. Dilerseniz bu filtreler arasından seçebilirsiniz.
Hayır efendim, ben bunları beğenmedim, derseniz de Araçlar kısmına geçerek Görünümler dahil toplamda 29 ayrı aracı kullanarak fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.
İnce Ayar aracına tıkladığınızda fotoğrafın parlaklığını, kontrastını, doygunluğunu, sıcaklığını vb. özelliklerini ayarlayabildiğiniz gibi sihirli değneğe dokunduğunuzda sizin yerinize otomatik ayarlayabiliyor aynı zamanda.
İnce Ayar dışında; HDR, İyileştirme, Portre, Lens Bulanıklığı, Çerçeve, Kırpma, Genişletme, Perspektif Ayarı, Sihirli Parıltı, Ayrıntılar, Eğriler, Dramatik, Retrolüks, Klasik, Kara, Başın Duruşu, Eskitme, Beyaz Dengesi, Vinyet, Çift Pozlama, Metin, Grenli Film, Seçmeli, Fırça ve Döndürme araçları bulunuyor. Bu araçları kullanarak sosyal medyada yayınlayacak harika fotoğraflar yaratabilirsiniz.
Yanlış bir hamle yapmanız durumunda geri al tuşuyla yaptıklarınızı geri alabilir, hataların önüne geçebilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıkladığınız zaman da; Ayarlar, Eğiticiler ve Yardım sekmelerini göreceksiniz. Yeni güncellemesiyle gelen Koyu Tema özelliği, Snapseed’i diğer fotoğraf uygulamalarından ayıran belirgin özelliklerden bir tanesi.
Aynı zamanda, resim boyutlandırma ayarlarını değiştirebilir, 800 pikselden 4.000 piksele kadar uzanan ayarlardan birisini seçebilirsiniz. Hatta biçim ve kalitesini bile değiştirebilirsiniz. Dilerseniz PNG yapabilir, dilerseniz kalitesini 80 ila 100 arasında seçebildiğiniz JPG formatına dönüştürebilirsiniz. Tamamen keyfinize kalmış.
Dışa aktar seçeneğiyle de işiniz bittikten sonra fotoğrafınızı galerinize kaydedebilir ve sosyal medya hesapları olmak üzere her yerde paylaşabilirsiniz.
Basit ve Kullanışlı
İncelediğim zaman basit ve kullanışlı olduğunu düşündüm. Uygulamanın arayüzü gayet sade. Sadece 3 sekmeyle bütün her şeyi halletmişler. Dolayısıyla ilk defa kullanan birisi bile uygulama içinde kaybolmuyor. Ayrıca detaylı ayarlar yapabilmeniz ve çeşitli özelliklerinin olması da güzel. Eğer uygulama hakkında kafanıza takılan sorular olursa diye bir yardım sayfası da hazırlamışlar.
Dilerseniz aşağıdaki linklerden indirip hemen deneyebilir, dilerseniz de uygulama mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.