Uzun zaman önce Eurosport’ta dart maçlarını izlemeye bayılırdım. Dartın müdafaası olmaz diyerek, Bullseye izlemekten uzun süre keyif aldım. Değişik bir konseptte ilerlerken, Türkiye’de faal olarak olmasa da oyun olarak ilgi çeken, popüler olmayan spor oyunları yazmaya devam edelim. Dart of Fury, oyunun grafiklerinin kalitesini açıklamama gerek yok, gerçekten iyi. Oyun Cyberpunk bir dönemde geçiyormuş hissi veriyor. Daha önce böyle bir dart arenası görmemiştim.
Dart of Fury, Google Play Store’da 4.6, Apple App Store’da ise 4.7 puana sahip. 5 milyonu geçen indirme sayısı ile dikkatleri üzerine çekmiş.
Dart of Fury: Bullseye!
Oyunun geçtiği arenaların, görüntü kalitesinin ne kadar iyi olduğunu sadece ben değil yorumlardan okuduğum kadarıyla tüm kullanıcılar görmüş. Arenaya ilk çıktığınız anda elinizde yalnızca standart bir dart oku var. Dart okunun özelliklerinin düşük olması çok da önemli değil. Oyun karşılaştığınız rakipleriniz ile seviye farklarınız göz ardı edilmeden karşılaşma buluyor. Bu algoritmanın oturtulması iyi olmuş çünkü deneyimli ve oyun süresi yüksek kullanıcılar sizi 3 dart okuyla oyuna küstürebilirdi.
Dart oyunlarının belki de en iyisi olan Dart of Fury, Eurosport’ta izledi iseniz aynı mekaniklere sahip. Maçlarda her iki rakibe de verilen sayıdan düşerek dart oku fırlatıyorsunuz! Sayıdan düşüp 0’ı bulan kazanıyor. Eğer ki 0’a değil de daha aşağısına düşerseniz, dart oku hakkınız bitiyor, en son kaldığınız sayıya geri dönüyorsunuz ve dart oku atma sırası rakibinize geçiyor. Oyunda hesaplayarak dart oku atarsanız 3 dart oku hakkınızı daha efektif kullanabilirsiniz.
Özelleştirilebilir Dartlar
Bizlere standart olarak oyun başında verilen dartları kullanmak zorunda değiliz. Maç yaptıkça, bulunduğumuz liglerde seviye ilerledikçe ve seviye atladıkça yeni dartlar kazanıyoruz. Her dartın kendine has özellikleri var. Hız, stabilite, incelik gibi özellikler tüm dartlarda var fakat değerler değişkenlik gösteriyor.
Dartların kuyruk taraflarına istediğiniz tüy şeklini verebiliyorsunuz. İsterseniz ülkenizin bayrağını da dalgalandırabilirsiniz. İsterseniz de oyunun size verdiği ya da maçlardan sonra kazandığınız tüyleri kullanabilirsiniz. Dartların tarzlarını yani gövde kısımlarına da istediğiniz şekli verebiliyorsunuz; tabi ki kazandığınız tarzlarsa.
Dart of Fury: Serçelerden Altın Kartallar’a!
Serçelerden başlayarak Altın Kartallar ligine kadar uzun bir serüven var. Maçlara çıkarak ligde ilerleyebiliyorsunuz. Serçeler liginde 101 sayısından dart atarak düşerken; Yalıçapkınları liginde 201 sayıdan düşüyorsunuz. Liglerde kazandığınız maçlardan elde ettiğiniz altınlar ve ödüller de farklılık gösteriyor. Örneğin, Serçelerde bayrak tasarımları kazanırken, Yalıçapkınlarında emoji tasarımları kazanıyorsunuz. Kazandığınız maçlardan, kaybettiğiniz maçlara göre çok daha fazla tecrübe puanı alıyorsunuz ve seviyeniz yükseliyor.
Oyunun lig usulü maçları gerçekten çok zevkli çünkü çevrimiçi olarak yabancılara karşı, her milletten rakibi bulabiliyorsunuz. Dart yüzünden 3. dünya savaşı çıkmaz herhalde.
Liglere gitmeden önce eğer ki yeterince elinizin alıştığını düşünmüyorsanız antrenman yapmaktan çekinmeyin, zaman kaybı olarak görmeyin. Eğitim ekranında antrenman yaptıkça dartları gediğine oturttuğunuzu göreceksiniz.
Oyunu edinmek isterseniz aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.