Eskiden fotoğraf çekmek gerçekten ustalık gerektirirdi. Fotoğrafı çekilecek objenin ışık alma durumu ve hareketli olup olmamasına göre diyafram ve enstantane ayarlarını yapmak kolay değildi. Ayrıca çekilen fotoğrafları tab ettirene kadar beklemek de gerekiyordu. Bugün ise dijital fotoğraf makinaları ve akıllı telefonlar öylesine gelişmiş durumda ki bu zahmetlerin hiçbirine gerek kalmıyor. Çoğu ayar otomatik yapılıyor ve sadece iyi bir bakış açısı kaliteli fotoğraflar için yeterli oluyor. Fakat tabi Gudak Cam gibi mobil uygulamaların bu süreçteki kolaylaştırıcı etkisini de yabana atmamak gerek.
Kolaylaştırıcı etki dedik; ama Gudak Cam’in özelliklerini duyduğunuzda muhtemelen kolaylık bunun neresinde diyeceksiniz. Gudak Cam, bir fotoğraf uygulaması ama size pratiklikten çok, heyecan yaşatmayı hedefliyor. Nasıl mı? İşte uygulamanın detayları…
Gudak Cam Sabrınızın Sınırlarını Zorlayacak
Bugünlerde iOS işletim sistemi için tasarlanmış Gudak Cam isimli fotoğraf uygulaması oldukça ilgi görüyor. Uygulama, tam da geçmişe özlem duyanlara hitap eden türden.
Uygulamada çekim yapabilmek için eskiden olduğu gibi bir film rulosu yüklemeniz ve son kare çekildikten sonra yeni bir fotoğraf çekebilmek için birkaç saat beklemeniz gerekiyor. Son kare diyoruz; çünkü her bir sanal film rulosu, size toplam 24 poz çekme hakkı veriyor.
Buna ek olarak; film rulosu bittiği zaman, çekilen fotoğrafları görebilmek için üç gün beklemek gerekiyor. Yani fotoğrafların fotoğrafçıda tab edilmesini beklemek gibi.
Japonya ve Güney Kore’de özellikle genç kızların Gudak Cam uygulamasına çok fazla ilgi gösterdikleri söyleniyor. 3.49 TL gibi çok düşük bir ücret karşılığında App Store’den indirilebilen bu uygulama sayesinde biraz nostalji yaşayabilirsiniz.
Neden Gudak Cam Kullanayım?
Gudagdali ifadesi Kore dilinde zamanı geçmiş demek. Uygulamanın adı buradan geliyor. Dolayısıyla uygulamanın, eski fotoğraf makinelerini hatırlatmak için geliştirildiğini söyleyebiliriz. Üç günlük bekleme süresi içinde çekilen fotoğraf karesi, mümkün olan en üst seviyede kaliteli hale getiriliyor.
Bu uygulama bir bakıma kullanıcıları, biraz yavaşlamaya ve her çekimi daha fazla düşünmeye zorluyor. Eskiden de insanlar böyle yapmıyor muydu? Neticede ellerinde sınırlı sayıda film rulosu vardı ve bugünkü gibi sınırsız sayıda çekim yapılamıyordu. Gudak Cam ile kullanıcılar, eski zamana ait standart bir kamera kullanma deneyimi yaşamış oluyorlar.
Uygulamanın bugün Android işletim sistemi için bir sürümü yok. Ama isteyenler buna benzer Kudak Pro uygulamasını deneyebilirler.
Uygulamayı iOS için buraya tıklayarak veya aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.
.
Siz, bu tür bir fotoğraf uygulamasını kullanmak ister miydiniz? Sizce uygulama ülkemizde tutar mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.