Hayatımızın her anında çok aktif bir biçim de kullandığımız akıllı telefonlarımız bizlere büyük kolaylık sağlıyor. Haberlere anlık erişim sağlanabiliyor ya da yemeğinizi akıllı telefonunuzdaki uygulamalar ile sipariş verebiliyorsunuz. Her an aktif olarak kullandığımız pek çok uygulama mevcut. Hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar arasında öğrencilerin okul yaşamı için faydalı pek çok uygulama da vardır. Ders çalışma uygulaması, okul için uygulamalar, eğitim uygulamaları gibi konularda meraklı olan öğrenciler bu uygulamaları kullanarak okul yaşamlarını daha da başarılı geçirebilirler.

1.Duolingo

Bu uygulama dil öğrenme amacıyla oluşturulmuş pek çok uygulama arasında farklı bir yere sahip. Diğer uygulamalara oranla çok daha gelişmiş bir uygulamadır. Sadece İngilizce değil pek çok dil bu uygulamada mevcut. Türkçe olarak Fransızca, Almanca, İspanyolca , Portekizce ve İtalyanca öğrenmeniz mümkün. Tüm bu güzelliklerinin yanında apayrı bir güzelliği daha var dualingonun o da ücretsiz oluşu. Dil öğrenmeye hevesli herkesin telefonunda dualingoya yer ayrılmalıdır.

Üniversite Öğrencilerinin Mutlaka İndirmesi Gereken 10 Uygulama

2.Photomath

Bu uygulama sayısal bölüm okuyan öğrencileri sevindirecek cinsten. Matematik soruları ile uğraşırken çözmeniz gereken pek çok denklem çıkıyor karşınıza. Siz de bu denklemleri çözmek için çabalarken asıl sorudan uzaklaşıyorsunuz. Photomath uygulaması bu duruma son vermek amacıyla var. Bu harika uygulama için denklemin fotoğrafını çekmeniz yeterli. Çok kısa bir süre sonra denklemin cevabı telefonunuza gelecektir.

Üniversite Öğrencilerinin Mutlaka İndirmesi Gereken 10 Uygulama

3.Any.Do

Bu uygulama balık hafızalılar için var desek yeridir. Her gün yapmamız gereken pek çok şey birikiyor. Bazen hocanın ders de verdiği ödevi eve gelince unutuyor ve haftaya okula gittiğimizde aklımıza geliyor. Planlı ve düzenli bir öğrencilik dönemi geçirmek isteyenler hemen akıllı telefonlarına Any.Do uygulamasını indirmeli. Yapmanız gereken işi not ettikten sonra uygulama tabir yerindeyse peşinizi bırakmayacak. Her fırsatta size yapmanız gereken işi hatırlatacak. Böylece unuttuğunuz işlere ve görevlere son vereceksiniz.

4.Dictionary.com

Klasik kelime çeviren uygulamalar arasında açık ara önde bir uygulama olan Dictionary.comu kullanan pek çok kişi mevcuttur. Tam 30 farklı dil de 2 milyonu aşkın kelime hafızasına sahip bu uygulama sayesinde kelimenin hangi dil de ne demek olduğunu sesli olarak da dinleyebiliyorsunuz. Ücretsiz olan bu uygulamanın bir güzelliği de internet bağlantısının olmadığı vakitlerde de çalışıyor oluşudur.

5.Mint

Mint adlı bu uygulama bilgi öğrenmeniz için tasarlanmış bir uygulama değildir. Fakat en az bilgi öğrenilecek uygulamalar kadar yararlıdır. Öğrencilik yıllarındaki finans durumlarınızı Mint sayesinde kontrol altına alabilirsiniz. Bu uygulamayı bir süre kullandıktan sonra ekonomik durumunuz da iyileşmelerin meydana geleceğini göreceksiniz.

6.Linkedln

Ücretsiz olan bu uygulama sizleri iş hayatınıza hazırlıyor. Burada oluşturacağınız profil ile hesabı olan pek çok iş adamına ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı açmak yeterli değil profilinizi sürekli güncel tutarak ilgi çekebilirsiniz.

7.edX

Rakiplerine göre önde olan edX uygulaması sizlere online eğitimler sunuyor. Ayrıca eğitimlerden sertifika alma durumunuz da mevcuttur. Ücretsiz olan bu uygulama ve ücretsiz olarak tamamladığınız kurslar karşılığında sertifika vermek için sizlerden ücret talep ediyor.

8.Khan Academy

Pek çok online eğitim ve ders videosu bulunan bu site de Türkçe dil desteği de mevcuttur. Khan Academy adlı uygulama sayesinde pek çok üniversitedeki derse online olarak katılım sağlanıyor. Üstelik tüm bu güzelliklerin yanında ücretsiz.

9.RealCalc

Ayrıntılı yapacağınız hesaplamalar için müthiş bir hesap makinesi. Kullanımı da oldukça rahat olan bu uygulama aynı zamanda da ücretsizdir.

10.Fast Scanner

Akıllı telefonu bir tarayıcıya dönüştürüyor bu uygulama. Basit kullanımı sayesinde diğer uygulamalardan bir adım önde olan bu uygulama aynı zamanda da ücretsizdir.