İnsan beyni, aynı anda birden fazla göreve odaklanabiliyor. Bu işlev bir yandan kısa sürede çok iş yapabilmeyi mümkün kılsa da öte yandan bazı değerli fikirlerin arka planda kalarak unutulmasına neden olabiliyor. Üstelik sürekli meşgul ve yoğun tempoyla çalışan bir zihin, konsantre olmayı da zorlaştırıyor. Peki size düşüncelerinizi organize etme fırsatı sunan bir mobil uygulamadan söz etsek? Mindly uygulaması ile artık bu mümkün!
2013 yılında kullanıma sunulan Mindly, akla gelen her düşünceyi kaydederek haritaya dönüştüren bir uygulama. Uygulamanın geliştiricileri, düşüncelerin doğrusal bir şekilde ilerlemek yerine dallanıp budaklanarak geliştiği inancıyla hareket ediyor. Adeta bir akıl haritası görevi gören Mindly, kullanıcıların kolaylıkla organize olmasını sağlıyor.
İşte fikirlerinize şekil vererek iç dünyanızı düzene sokmayı vadeden Mindly uygulamasına dair dikkat çekici detaylar…
Mindly Uygulaması Nasıl Çalışıyor?
Mindly uygulamasında öncelikle bir ana konu belirliyorsunuz. Bu konuyla ilişkilendirdiğiniz kategorileri kaydederek genelden özele doğru ilerleyen bir harita oluşturmaya başlıyorsunuz.
Her kategoriye, ilgili anahtar kelimeleri ekleyerek konuya dair aklınızdaki her düşünceyi girebilirsiniz. Elementlerin gereksiz ayrıntılardan arındırılarak sadece başlık şeklinde görüntülendiği akıl haritaları, özellikle beyin fırtınaları için son derece elverişli.
Mindly uygulamasının sade ve pratik arayüzü, görselliğe önem veren kullanıcılara hitap ediyor. Tasarım olarak beyin hücrelerinden esinlenilen uygulamada, her kategori farklı renk gruplarından oluşarak ilk bakışta kolaylıkla ayırt edilebiliyor.
Uygulama, aynı zamanda haritanın elementlerine görsel ve bağlantı ekleme imkanı da sunuyor. Bu sayede içeriğini zenginleştirebileceğiniz akıl haritaları ile düşüncelerinizin geniş kapsamlı bir özetini çıkartabilirsiniz.
Peki Neden Mindly?
Günlük hayatın stresiyle karmaşık bir hale bürünebilen düşünce ve fikirlerinizi, Mindly uygulaması aracılığıyla düzenleyebilirsiniz. Uygulamadan çeşitli alanlarda yardım almak mümkün.
Örneğin; bir proje planlarken, bir konuşma veya sunum hazırlarken, ders çalışırken ya da sadece beyin fırtınası yaparken Mindly’nin akıl haritaları ile oldukça verimli sonuçlar alabilirsiniz.
Bunlara ek olarak, Mindly uygulamasını bir ajanda olarak da kullanabilirsiniz. Gün içerisinde, daha uygun bir zamanda ilgilenme umuduyla bir daha hatırlanmamak üzere unutulan birçok fikir olabiliyor. Bu noktada da devreye giren Mindly, düşünceleri uzun uzun not almak yerine anında kaydetme olanağı tanımasıyla avantaj sağlıyor.
Girilen notlara bağlantı ekleme özelliği sayesinde ise o an okumaya vakit bulamadığınız bağlantıları, daha sonra incelemek üzere kaydedebilirsiniz.
Mindly uygulamasının halihazırda ücretsiz versiyonunun sınırlı sayıda akıl haritası oluşturabilme gibi kısıtlamaları mevcutken, ücretli versiyonunda ise işlevlerin sınırsız olarak kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.
İnsanların karmaşık iç dünyasını düzenleyerek organize eden Mindly uygulamasını, Android için buraya, iOS için ise buraya tıklayarak indirebilirsiniz.