mobiluygulama.com

Akademia ile Her Güne Yeni Bir Makale

Akademia

Dijital ortamda gül eğlen nereye kadar. Ben artık bilgilenmek, kültürlenmek istiyorum diyorsanız tam da size göre bir uygulama buldum: Akademia.

Akademia bize 17 adet kategoride günlük hayatta bile işimizde yarayabilecek makaleler sunuyor. Uygulamada astronomiden bilime, spordan felsefeye her konudan makale bulabilirsiniz. Hatta yeni fikirlere yelken açmak isterseniz rastgele kısmına tıklayıp daha önce ilgilenmediğiniz konulara göz atabilirsiniz.

Akademia ile Makalelere Kolay Erişim

Makale deyince gözünüzün korktuğunu tahmin edebiliyorum. Ben de ilk duyduğumda anlaşılmaz cümlelerin kullanıldığı, jargonların havada uçuştuğu bir dil beklemiştim. Makalelerde kullanılan dil anlaşılmaz değil, ortalama bir insanın anlayabileceği bir dilde diyebilirim.

Uygulama menüsünün ayarlar kısmında daha önce karşılaşmadığım hoş bir ayrıntı ile karşılaştım. Akademia, makale ile ilgilenen insanların görme bozukluğu yaşayabileceklerini düşünerek yazı boyutunu biz okuyucularının seçimine bırakmış. Üstelik yalnızca yazı boyutu değil tema rengini de bizler belirleyebiliyoruz.

Uygulamada henüz kullanıma hazır olmasa da favoriler bölümü mevcut. Bu da beğendiğimiz makaleleri kaybetmeyeceğimiz anlamına geliyor ve bence çok güzel bir sistem.

17 Farklı Kategori ile Makale Okuma Keyfi

Haydi biraz da uygulamanın kategorilerini inceleyelim.
Astronomi kategorisinde uzay ve gök cisimleri hakkında merak ettiğiniz birçok şeye ulaşabilirsiniz. Buna astroloji de dahil. Bu kısmı incelerken makalelerin astronomi ile ilgilenen kişilere hitap edebileceğini düşünmüştüm. Oysaki konular küçük çocukların bile ilgisini çekebilecek kıvamdaydı. Makaleler, “Dünya Neden Döner?”, “Yıldızlar Geceleri Niçin Kırpışıyor gibi Görünür?” gibi her insanın ilgisini çekebilecek başlıklarda.

Bu kategoride yazılmış makaleler sayı olarak çok yetersiz, insan ilgilendiği konuda daha fazla yazı görmek istiyor.

Biyografi ise çok renkli isimlerin yer aldığı bir kategori. Nusr-et Gökçe’den Ömer Hayyam’a kadar birçok ismin biyografisine rastlayabilirsiniz.

En ilgi çekici kategorilerden biri ise: Diğer. Bu kategoride birden fazla kategoriye ait içerikler mevcut. Saç ekimi nasıl yapılırdan tutun, soğuk duş gençleştirir mi, terk edilmiş hayalet şehirler gibi konularla daha çok Onedio’yu çağrıştırıyor.

Benim en sevdiğim kategori ise Felsefe. Bu kategori de astronomi de olduğu gibi yeterli makale içermiyor ama yine de konular çok ilgi çekici. Derinlemesine düşünmeyi sevenler için gerçekten güzel başlıkları var.

Saydıklarım bir yana dursun uygulama daha birçok kategori içeriyor: Bilim, biyoloji, edebiyat, icatlar, sağlık, sanat, tarih, teknoloji, kişisel gelişim ve daha birçoğu… Gerçekten istisnasız herkese hitap eden bir uygulama. Yalnız işin kötüsü uygulama yalnızca Google Play Store’da bulunuyor.

Eğer siz de artık bilgilenmenin zamanı geldi diyorsanız aşağı bıraktığım linkten uygulamayı indirebilirsiniz.