mobiluygulama.com

Amon Amarth’ın Artık Bir Mobil Oyunu Var!

Amon Amarth menu

Metalci vikingler, akıllı telefonlarımızda! İsveçli melodik death metal grubu Amon Amarth’ın artık bir mobil oyunu var!

Oyunda, buradaki dev kurt gibi çeşitli canavarlara karşı, elinde efsanevi çekici Mjölnir ile, Thor’u canlandırıyoruz

Viking dönemi ve İskandinav Mitolojisi temalı müziğiyle tanınan grup, pek çok parçasında bu mitolojiden bölümler işliyor. Yapımcı firma Ride & Crash, bu temalardan yola çıkarak tasarlamış oyunu. Yönettiğimiz karakter de Thor‘un ta kendisi. Retro tarz tasarlanmış platformer türü oyunda, Amon Amarth parçaları eşliğinde, mitolojik canavarlara karşı ilerliyor, engeller aşıyor ve seviyeleri bitirmeye çalışıyoruz.

Gelin hem App Store, hem de Play Store üzerinden edinebildiğimiz oyuna kısaca bakalım.

Retro Ses ve Grafikler

Oyun 90’lı yıllar tadında hazırlanmış, grafikler piksel stili, sesler de NES gibi eski 8Bit sistemlerin tarzında. Her seviyede, Amon Amarth’ın popüler parçalarından birinin 8Bit versiyonunu dinleme fırsatımız oluyor ki seviyelerin isimleri de zaten bu parçaların isimleriyle aynı.

Thor ile ilerlerken, karşımıza kurtlar, kurtadamlar, devler ve benzeri mitolojik düşmanlar geliyorken, biz de Thor’un çekici Mjölnir’i fırlatarak onları safdışı edebiliyoruz. Yeterince düşman yendiğimizdeyse, Thor bir seferliğine yıldırımlar çağırma gücüne kavuşuyor, kullandığımızda o an ekrandaki tüm düşmanları birden saf dışı edebiliyor. Üç seviyelik her bölümün en son seviyesinde, parçalarda da adı geçen mitolojik canavarlardan birini yenmek gerekiyor. Bunlar sırasıyla Fenris, Nidhögg, Surtr ve Hel.

Tamamlanabilecek toplam 12 farklı seviye oyuncuları beklemekte

Oyun her biri üçer seviyeden oluşan dört kısımdan oluşuyor. Sırasıyla: Midgard, Muspelheim, Niflheim ve Helheim. Dolayısıyla, İskandinav Mitolojisinde, insanların dünyasından yer altı dünyasına doğru bir yolculuk yapmış oluyoruz.

Eğer death metali sert vokal tarzından dolayı sevemiyor, fakat melodilerini beğeniyorsanız, buradaki vokalsiz, eski “atari” tarzı halleri hem nostaljik hem de keyifli bulmanız hayli olası.

Diğer yandan, siz de benim gibi Amon Amarth severlerdenseniz, oyunda bulunan parçaların bir listesini merak ediyor olsanız gerek. Şu an için öncelikle menü müziği olarak War of the Gods var. Bölümler için olan parçalarsa, sırasıyla: The Pursuit of Vikings, Raise Your Horns, Father of the Wolf, Death in Fire, The Way of Vikings, Asator, Twilight of the Thunder God, Destroyer of the Universe, First Kill, Guardians of Asgard, Deceiver of the Gods ve As Loke Falls.

Hermod’s Ride to Hel’in aralarında yer almamasına üzülüğümü söylemeliyim, zira yıllardır parçanın tam da böyle bir oyuna çok uygun olduğunu düşünürdüm.

Oynanış ve Kontroller

Oyun, platform kontrollerinin dokunmatik ekrana göre basitleştirilerek uyarlanmış bir haliyle oynanmakta. Solt alt köşede bir zıplama tuşumuz, sağ altta ise saldırı tuşumuz var. Zıplamaya art arda iki kez basarak çift sıçrayış yapmak mümkün ki pek çok platforma çıkabilmek ve pek çok tuzağı aşabilmek için bu eylemi, doğru zamanlamayla yapabilmek gerekiyor. Karakterimiz sürekli olarak ilerliyor, yön değiştirmek istediğimizde yalnızca ekranda dönmek istediğimiz tarafta herhangi bir noktaya dokunmak yeterli.

Dokunmatik kontrollerle, Thor’u çeşitli platformlardan geçirerek seviyenin sonuna ulaştırmamız gerekiyor

Yeterince düşmanı alt ettiğimizde ise mavi renkli bir bar tamamen doluyor ve ekranın en alt kısmında, tam ortada yıldırımları kullanabilmemiz için gerekli buton beliriyor.

Değerlendirme

Oyun eski tarz, piksel stili çizimleri ve 8bit hale getirilmiş Amon Amarth parçalarıyla, mitoloji temasıyla, grubun meraklısı olmasanız dahi keyifli olabilir. Grubu sevenlerdenseniz, parçalar eşliğinde, temalardaki mitolojik ortam ve canavarlara karşı bir oyun olduğundan daha keyifli hale de gelebilir.

Diğer yandan, salt bir oyun olarak değerlendirdiğimizde, o kadar da özel bir oyun olduğunu söylemek biraz güç.

Son olarak, oyunun ücretsiz indirilebildiğini, ancak bu haliyle yalnızca ilk seviyeyi oynamanın mümkün olduğunu belirtmeliyiz. Mobil oyunun geri kalanını açabilmek için 32 liralık bir satın alma gerekiyor. Bu durumda, oyunun bu satın almaya değip değmeyeceği sizlere kalmış. Fakat, fiyatı düşüldüğünde, grubun fanlarının bir kısmı dışında çok fazla kullanıcı bulması biraz şüpheli görünüyor.

Yine de, biz tüm meraklılara, buradan Thor’un çekiciyle mitolojik topraklarda keyifli maceralar diliyoruz!