mobiluygulama.com

Batarya Sorunu için 5 Çözüm Yöntemi

batarya sorunu

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri batarya konusu bizim için önemli bir sorun haline geldi. Dudak uçuklatan fiyatlara sahip üst segment akıllı telefonlar bile henüz bu belayı başımızdan atabilecek seviyeye gelebilmiş değiller. Hangi akıllı telefona sahip olursak olalım batarya süresi beklentilerimizi karşılamaya yetmiyor ve doğal olarak bu durum günlük hayatta bizim için büyük bir problem haline geliyor. Ama üzülmeye gerek yok, çünkü batarya ömrünü ve şarj süresini uzatacak bazı yöntemler var. İşte batarya sorunu yaşayanlara çare olacak 5 öneri..

Telefonunuzu ısıdan mümkün olduğunca uzak tutun

Akıllı telefonlar ısıyı sevmezler. Özellikle de bataryanızın ısıya maruz kalması telefonunuzun yavaşlamasına ve bataryanızın ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle en azından şarj süresi boyunca telefonunuzu güneşin altında bırakmamaya özen gösterin. Açık havada şarj etmek zorunda kaldığınızda ise kılıf kullanmak iyi ve akıllıca bir çözüm olacaktır.

Telefonunuzu saatlerce şarjda bırakmayın

Batarya dolduğu zaman telefonu şarjdan çıkarmak gerekir ve bu pek bilinen bir şey değil. Eğer çoğu insanın yaptığı gibi telefonunuzu akşamdan şarja takıp sabaha kadar şarj halinde bırakırsanız elektrik akımı bataryanızın ömrünün kısalmasına neden olur. En ideal yöntem, akşam yatmadan önce şarj işini halledip öyle uyumak.

Sık sık şarj etmek iyi bir çözüm

Tek bir seferde şarj etmek yerine şarj işini kısa aralıklarla yapmak da bataryanın ömrünü uzatan etkenlerden. Telefonunuzun şarjının sürekli olarak yüzde 100 olması gerekmediğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Kullanabilirlik açısından yüzde 80-90 arası ideal olan seviyedir.

Bataryanızın bitmesine ara sıra izin verin

Telefonunuzun şarjı ara sıra tamamen bitmelidir. Sürekli olarak yüzde 80-90’larda şarja takılan telefonların bataryaları daha erken yaşlanır. Bu yüzden şarjınızın bitmesine mümkün olduğunca izin verin.

Gereksiz uygulamaları kapatın

Belki de bunun çok klişe bir önerme olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak, eğer çok fazla ihtiyaç duymadığınız uygulamaları kapatırsanız telefonunuzun şarj süresinin gözle görülür bir şekilde uzadığını fark edeceksiniz. İşlemci canavarı bazı oyun ve uygulamalar, bataryanın çabucak bitmesinin en önemli nedeni. YouTube gibi video uygulamaları ve konum servislerini kullanan Google Maps gibi navigasyon uygulamaları, bu konuda ilk akla gelenler. Bluetooth ve Wi-Fi gibi özellikleri kullanmadığınız zamanlarda kapatmak da batarya sorunu yaşamanızı büyük ölçüde engeller.