mobiluygulama.com

Hayatta Kalma Mücadelesi Verilen Bir Oyun: Agar.io

Agar.io mobil oyun

Günümüzde mobil oyunlar yoğun ilgi görüyor. Akıllı telefonlar her yaştan kullanıcıyı içerisinde barındırdığı için birçok oyun seçeneği, hem büyüklere hem de küçüklere hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Bu özelliği sağlayan oyunlar, genellikle hit oyunlar olarak kabul ediliyor. Agar.io oyunu da çıkış tarihinden kısa süre sonra en çok indirilenler listesine girerek dikkat çeken oyunlardan biri oldu.

Aralık ayında her iki uygulama mağazası için de güncelleme yayınlayan uygulama, Play Store’da 100 milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirildi. Gelin, bu oyunun özelliklerine daha yakından bakalım…

Agar.io Nasıl Bir Oyun?

İlk olarak Agar.io oyununun çevrim içi olarak oynanabilen bir tür olduğunu söylemek gerekli. Yani, oyunu oynamak için internet bağlantısı olması şart. Fakat oyun, bu özelliğine rağmen aşırı veri tüketimi yaratmıyor.

Agar.io oyunu başladığı zaman, ekrana gelen ilk sayfada oyunculardan bir rumuz girmeleri bekleniyor. Rumuzun eklenmesinden sonra “bağlan” sekmesine dokunulması ile oyun başlatılıyor.

Agar.io oyununun gayet kolay bir mantığa sahip olduğunu söylemek mümkün. Oyuncular, rumuzlarının yer aldığı renkli dairesel cisimleri kontrol ediyorlar. Kareli defter şeklinde bulunan fonun üzerinde yer alan küçük noktaların toplanması, oyunculara puan kazandırırken aynı zamanda dairesel cisimlerin büyütülmesini de sağlıyor. Fakat toplama işlemi, düşünüldüğü kadar basit olmuyor.

Büyük balık küçük balığı yutar

Agar.io’nun temel kuralını açıklamak gerekirse; “Büyük balık küçük balığı yutar.” ifadesini kullanmak yerinde olacaktır. Diğer oyuncuların kontrol ettiği büyük dairesel cisimler, kendini daha fazla büyütmek için bizim kontrolümüzdeki daireyi kendi içine çekme şansına sahip.

Bu özelliği sayesinde Agar.io oyunu, kaçan ve kovalayan oyuncuların sürekli yer değiştirdiği, son derece dinamik ve oldukça farklı bir macera oyununa dönüşüyor. Oyuncular, durmaksızın birbirlerini kovalayarak yutmaya çalışıyor ve bu yolla büyüme hedeflerini yerine getiriyor.

Agar.io oyununda amaç, dairesel cismi olabildiğince büyük hale getirmek ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Liderler Panosunda” gösterilen sıralamada ilk beşe girebilmek. Fakat yuvarlağı büyük hale getirmek, tahmin edildiği gibi basit değil.

Yalnızca küçük noktaların toplanması ile yuvarlağın istenilen büyüklüğe gelmesi oldukça fazla zaman alabiliyor. Bu nedenle, belirli bir zamandan sonra diğer oyuncuların sahip olduğu yuvarlakları yakalayarak yutmak son derece önemli. Bu açıdan oyunun, adeta birbirini yutarak hayatta kalma mücadelesinin verildiği bir oyun olduğunu söylemek mümkün.

Amaç, yuvarlakları yutarak büyümek dedik; ama bu da başka bir soruna neden oluyor. Yuvarlaklar büyüdükçe hızları da tam tersine düşüyor. Bu problemi çözmek için de bu sefer ekranın sağ alt bölümünde yer alan bölünme sekmesine dokunulması gerekiyor.

Bu şekilde, yuvarlağın parçalara ayrılması ve daha hızlı şekilde hareket etmesi sağlanıyor. Diğer yandan sağ alt bölümde bulunan başka bir sekme de dairesel cismin, birkaç küçük parçayı atarak hız arttırmasına olanak sağlıyor.

Agar.io oyunu, bazı oyuncular tarafından bol miktarda reklam içermesi nedeniyle eleştirilse de oyuncuları, kısa zamanda kendisine bağlama konusunda oldukça başarılı.

Oyunu henüz denemediyseniz iOS için buradan, Android için buradan indirebilir ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Developer: Miniclip.com
Price: Free+
Developer: Miniclip.com
Price: Free

Siz ne tür mobil oyunlardan hoşlanıyorsunuz? Bu mantıkla çalışan ve severek oynadığınız başka oyunlar var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.