Yapay zeka ile ilgili tartışmalar sürerken bazı ülkeler, insansı robotlara vatandaşlık vermekte sakınca görmüyor. Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu Sophia da bunlardan biri. Robot Sophia, bununla da kalmıyor. Kendisi aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyesi. Karşısındaki insanla, son derece akıcı bir diyalog kurabilen Sophia, Marketing Meetup 2018 etkinliği için Nisan’da Türkiye’ye geliyor.
Robot Sophia Nasıl Doğdu?
Geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan’ın vatandaşlık verdiği Sophia, Hanson Robotics tarafından geliştirildi. Etkileyici yazılımıyla görenleri şaşırtan yapay zeka, konuşma esnasında diyaloğun seyrine göre yüz ifadelerini değiştiriyor. Ayrıca dinleyen kişileri, şoke eden espriler de yapabiliyor.
Kısa sürede ikonik bir figür haline gelen Sophia, dünyanın farklı yerlerinde çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak davet ediliyor.
Amerika’nın ünlü Talk Show’larında Jimmy Fallon’ın programına da katılan Robot Sophia, gerçekleştirdiği sohbet nedeniyle dikkatleri üzerine toplamıştı.
Sophia’dan Korkutan Espri
Anlamlı cevapları ve zeki şakalarıyla insanları şaşırtan Robot Sophia, yaratıcılarından biriyle sohbet ederken insan ırkını yok edeceğini söylemiş ve bu durum, büyük yankıya neden olmuştu. Oysa Sophia, insanoğlunun yapay zekalarla ilgili endişelerini biliyordu ve bu espri, önceden planlanmış bir senaryonun parçasıydı.
Türkiye, Sophia ile Tanışıyor
Sophia, dünya genelinde organizasyonlara katılmaya devam ediyor ve turuna şimdi de Türkiye’yi ekliyor.
19 Nisan’da Türkiye’de düzenlenecek olan 5.Marketing Meetup 2018’de bir söyleşi gerçekleştirecek olan Sophia, şüphesiz etkinliğin en çok ilgi çeken katılımcısı olacak.
Marketing Meetup 2018‘in bu yılki teması, “deneyim” ve buna bağlı olarak iş zekası, analitik ve entellektüelliğe odaklanıyor.
Dünyanın ilk Birleşmiş Milletler İnovasyon Şampiyonu seçilen Sophia, “humanoid robot” kavramını merak edenler için ülkemizde olacak. Eğer siz de yapay zekaya ilgi duyuyor ve dünyanın ilk insansı robotunu yakında görmek istiyorsanız bu etkinliği kaçırmayın.
Yapay zeka hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yapay zeka insanlık için bir tehdit olabilir mi? Görüşlerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.