Günlük hayatın akışına kapıldığımız zamanlarda, hayattaki en değerli varlığımız olan sağlığımız konusunda ihmalkar davranabiliyoruz. Stresli günlerde ilaçlarımızın saatini akılda tutamamak veya doktora gidecek vakit bulamamak, oldukça muhtemel durumlardan. Bu noktada mobil sağlık uygulaması örnekleri, imdadımıza yetişiyor ve olası hastalıkları ilerlemeden önlemek adına sağlımızın güncel durumundan bizi haberdar ediyorlar.
Bugün sağlık kategorisindeki birçok uygulama, çeşitli konularda çözümler sunarak mobil kullanıcıların sağlık durumlarını takip edebilmelerini kolaylaştırıyor.
İşte sağlıklı yaşamın iplerini elinde tutmak isteyenler için adeta bir yaşam koçu görevi üstlenebilecek 10 mobil sağlık uygulaması…
1) Sağlığa Merhaba
İlaç saatlerinin takibi ve vücut kitle endeksi ölçümü gibi özellikler barındıran bu uygulama, kullanıcılarını sağlıklı ve dinç yaşamaya teşvik ediyor. Facebook ve Twitter entegrasyonu sayesinde de arkadaşlarınız ile iletişim kurabileceğiniz bu uygulama; sağlıklı kilo verme, sigarayı bırakma ve egzersiz yapma gibi hedeflerinizi alışkınlığa çevirmenize yardımcı olabilir. Üstelik uygulamada, sağlıklı yaşam önerileri ve hastane erişim bilgileri gibi kullanışlı işlevler de yer alıyor.
iOS uygulamasını buraya tıklayarak veya aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
2) Instant Heart Rate+
Kalbinizle ilgili sağlık sorunları yaşıyorsanız, bu uygulama size uygun olabilir. Parmağınızı mobil cihazınızın kamerasına dokundurduğunuzda flaş aracılığıyla 10 saniye içerisinde kalp atışlarınızın sayısını gösteren Instant Heart Rate+ ile nabız bilgilerinizi kaydedip inceleyebilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
3) Stroke Riskometer
Eğer ailenizde felç geçirmiş bireyler bulunuyorsa, hayatınızdaki risk faktörlerini gözden geçirmenizde fayda var. Çeşitli sorular sorarak kalıtsal hastalık bilgilerinizi değerlendiren Stroke Riskometer, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içerisinde kişisel felç geçirme olasılığınızı hesaplayabiliyor. World Stroke Organization tarafından onaylanan bu uygulama sayesinde, sağlık durumunuzu kontrol altında tutup olası bir risk halinde hemen doktora başvurabilmeniz mümkün.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
4) Sporcu Sağlığı
Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Sporcu Sağlığı, sporcuların sık sık başvurabileceği bir uygulama. World Anti-Doping Agency’nin veri tabanını kullanan bu uygulama, ilaçlardaki etken maddelerin doping etkisine sahip olup olmadığını gösteriyor. Böylece sporcular ilaç kullanmadan önce bu uygulamanın listesini kontrol ederek dopingsiz ilaçları tespit edebiliyorlar.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
5) Pepapp
Kadınların regl ve yumurtlama dönemlerini kayıt altında tutabileceği Pepapp, aylık döngü yaklaştığı zaman bildirim göndermenin yanı sıra hamile kalabilme olasılığının en yüksek olduğu günleri de kullanıcılarına bildiriyor. Kullanıcı dostu bir arayüz tasarımına sahip bu uygulama; akıntı seviyesi, cinsel ilişki takibi, semptom ekleme, günlük not tutma ve şifreleme gibi özelliklere de sahip.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
6) The Bump
Kadınlara hamilelik süreçleri boyunca eşlik etmek üzere tasarlanan The Bump, hamilelik dönemi ve bebekler hakkında her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir uygulama. Doktor ziyaretleri ve aklınıza takılan soruları not alabileceğiniz bu uygulama, her gün güncellenen çeşitli makaleler, bebeğin gelişimini gösteren üç boyutlu görseller ve bebek eşyaları kataloğu gibi birçok işlevi barındırıyor.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
7) Meditasyon
Meditasyon, stresten arınmak için son derece ideal bir yöntem. Bu yöntem ile aynı isimli uygulama, kolay anlaşılır egzersizler yardımıyla insan sağlığı ve mutluluğuna katkıda bulunmayı hedefliyor. Nefes, uykuya hazırlık, odaklanma ve özgüven gibi çeşitli programlar içeren bu uygulama sayesinde nerede olursanız olun huzura erişebilmeniz mümkün.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
8) Water Time
Vücudumuzun yaklaşık üçte ikisinin sudan oluşmasına karşın çoğu zaman gün içerisinde yeteri miktarda su içmek unutulabiliyor. Water Time, su içmeyi hatırlama görevini sizin yerinize üstleniyor. Belli saatlerde su içmeniz gerektiğine dair bildirimler gönderen bu uygulama sayesinde, su içme alışkanlığı kazanarak vücudunuzu temizleyebilir ve metabolizmanızı düzenleyebilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
9) White Noise Free
Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, White Noise Free sizin için uygun bir çözüm olabilir. İster uçak yolculuğunda kısaca gözlerinizi dinlendirmek için ister bebeğinizi geceleri kolaylıkla uykuya yatırmak için bu uygulamadan yardım alabilirsiniz. Doğa sesleri ve fön makinesi gibi cihazların çıkardığı seslerin baz alınarak hazırlanan uygulamada 40’ın üzerinde farklı seçenek yer alıyor. Buna ek olarak, uykuya dalarken dinlemek istediğiniz başka sesleri de kaydedip düzenleyebilirsiniz.
Uygulamayı Android için buraya, iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
10) Şifalı Bitkiler
İlaç sektörüne başvurmadan önce sıkıntılarınızı doğal yollardan gidermeyi tercih ediyorsanız, bu uygulamaya göz atabilirsiniz. 742 adet şifalı bitkiyi görselleriyle açıklayan bu uygulamada aynı zamanda 127 ayrı şifalı çay tarifi ve 112 farklı şifalı yağ bilgisi de bulunuyor. Hissettiğiniz rahatsızlığı uygulama içerisinde aratarak hangi bitkilerin sizin için faydalı olabileceğini öğrenebilirsiniz.
Android uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
Neden Mobil Sağlık Uygulaması?
Mobil uygulamaların hayatımıza sunduğu kolaylıklar saymakla bitmez. Ancak sanırız bunlardan en önemlisi, zaman ve mekandan bağımsız hale gelmemizi sağlamaları. Yukarıda anlattığımız mobil sağlık uygulamaları da hastalıkları önleyici, masrafsız ve pratik olmaları nedeniyle oldukça faydalı olabiliyor. Dilediğimiz an ve yerde sağlığımız hakkında merak ettiğimiz bilgilere hızla ulaşabiliyoruz.
Sizin sağlığınız için kullandığınız herhangi bir mobil sağlık uygulaması var mı? Bu uygulamaları faydalı buluyor musunuz? Yukarıdaki uygulamalardan favoriniz hangisi olur? Yorumlarınızı bekliyoruz.