mobiluygulama.com

Slack – Nerede Olursanız Olun, Ekibinizle Çalışın

Slack

Pandemi sürecinde şirketlerin ve okulların online platformlara taşınması beklenen bir durumdu. İş ve okulda ekibinizin ve gruplarınızın dijital platformlar üzerinden haberleşmesi için kullanabileceğiniz uygulamalardan birisi Slack. Slack

2013 yılının ağustos ayında kullanıma sunulan Slack, bulut tabanlı bir ekip haberleşme uygulaması. Slack kelimesi “Searchable Log of All Conversation and Knowledge” ibaresinin kısaltılmışı. “Tüm Konuşmaların ve Bilgilerin Aranabilir Günlüğü” olarak çevrilebilir.

Özellikle teknoloji ve bilişim alanındaki firmalar tarafından çokça kullanılan Slack, temelinde bir haberleşme uygulaması. En az 10-15 çalışanı olan firmalarda gerek çalışanlar, gerekse departmanlar arası haberleşme, bilgi paylaşımı, dosya paylaşımı, feedback paylaşımı gibi yüz yüze gerçekleştirilebilen şeylerin, aslında dijitalde de çok rahatça gerçekleştirilebilmesini sağlıyor.

Slack Her Platformda Kullanılabilir

Slack’in hem masaüstü programı, web tarayıcı uygulaması hem de mobil uygulaması var. Bütün cihazlarınızdan bütünleşerek ekibinizin, şirketinizin çalışma alanına ulaşabiliyorsunuz.

Diğer uygulamalarla entegre çalışabilen bir platform. Drive, Dropbox, Trello, JIRA, Asana, Zoom, Gmail (ve bilumum mail uygulamaları), GitHub gibi sıkça kullandığımız uygulamaları Slack ile bağlarsanız bu uygulamalardan, ekip arkadaşlarınıza yaptığınız bildirimleri uygulamadan da görebiliyorsunuz. Hatta Slack üzerinden bu uygulamalarda değişiklik yapabiliyorsunuz.

Slack’te mesajlaşmalar Thread şeklinde olabiliyor. Yani WhatsApp gibi alt alta ayrı mesajlar yazılabildiği gibi bir mesajın altında sadece o mesajla ilgili konuşulabiliyor. Konuşma metinlerinin içine dosya, resim gibi eklentiler eklenebildiği gibi ekip arkadaşlarınızı etiketleyerek onların bildirimle görmelerini sağlayabiliyorsunuz. Slack’ten görüntülü ve sesli arama da yapılabiliyor.

Platformda her alan veya departman için ayrı odalar açabiliyorsunuz. Mesela, insan kaynakları departmanı için bir chat odası açarak, insan kaynakları ile ilgili her şeyi o kanalda tartışarak konuların dağılmamasını da sağlayabiliyorsunuz. Sadece konuşma odalarında toplu konuşmalar değil kişisel konuşmalar da yapabiliyorsunuz. Slack’i kullanmak için önce ekibinize özel bir kanal açıyorsunuz ve ekip arkadaşlarınızı da dahil ediyorsunuz. Daha sonrası tamamen kendi işlevselliğinize göre şekillendirmenize kalmış.

Aslında Slack ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Fakat çok kalabalık bir ekibiniz varsa 10,000 mesaj limitine ulaştığınızda herhangi bir Premium hesap yükseltmesi yapmadan, önceki bazı mesajlara ulaşamıyorsunuz.

Siz de Slack uygulamasını kullanmak isterseniz sitesinden girebilir ve masaüstü uygulamasını indirebilirsiniz, Google Play Store’dan ve Apple App Store’dan indirmek için aşağıdaki linklerini kullanabilirsiniz.

Price: Free
Price: Free