Twitter şirket politikasını ihlal ettiği gerekçesi ile 143 bin uygulamanın kaldırılmasına karar verdi. Konu ile ilgili açıklama yapan mikro blog sitesi Nisan ve Haziran aylarında bazı uygulamaların API politikasını ihlal ettiğini duyurdu.

Twitter Şirket

Twitter Şirket Politikası İhlal Edilince…

Son dönemde uygulama içi uygulamalar hayatımızın olmazsa olmaz parçaları arasında yer alıyor. Twitter, Facebook gibi popüler web siteler, içeriklerinde ek uygulamalar sunuyor. Ancak bu uygulamalar son zamanlarda baş ağrıtır hale geldi.

Elbette en önemli sebep veri ihlalleri. Durum böyle olunca web siteleri de uygulamalara savaş açmış durumda. Pek çok uygulama politika ihlali gerekçesi ile kaldırılıyor. Bu furyaya katılan son site Twitter oldu.

Twitter, 143 bin uygulamayı politika ihlali gerekçesi ile kaldırdı. Açıklama yapan Twitter bu kararın sebebini şöyle duyurdu: “Spam üretmek, sohbetleri yönetmek veya Twitter kullanarak insanların gizliliğini ihal etmek için API’lerimizi kullanan uygulamaları hoş karşılamıyoruz.

Twitter Şirket

API Erişimleri için Onay Şartı

Twitter’ın kuruluşundan bu yana en büyük problemi hiç şüphesiz ki bot hesaplar olarak karşımıza çıkıyor. Bot hesapların çok olması sık sık eleştirilerle muhattap olmasına yol açıyor.

Botların çoğu zaman beğeni, takip, tweet atmak veya retweet yapmak için kullanılması API aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Bu konuyla ilgili radikal bir karar alan firma, amacı dışında kullanıldığını tespit ettiği 143 bin uygulamayı platformundan sildi.

Facebook’un yaşadığı Cambridge Analytica skandalının ardından pek çok şirket diken üstünde. Twitter da sahte ve bot hesaplar konusunda eskiye oranla çok daha temkinli. Bundan sonra Twitter API’lerine erişim için onay süreci gerekli olacak. Zararlı uygulamalar da platformda yer bulamayacak.

Twitter bu sayede daha temiz bir internet deneyimi sunmayı amaçlıyor. Önümüzdeki süreçte de Twitter’ın başka uygulamaları da silmesine kesin gözüyle bakılıyor.

PAYLAŞ
Doğayı, hayvanları, yeni kültürleri ve hayatı kolaylaştıran yenilikleri keşfetmeyi seven, araştırmayı hayat felsefesi edinen bir zat-ı muhterem.