UBER 148 milyon ceza ödeyecek. UBER’e ceza, müşterilerinin bilgilerinin hackerlar tarafından çalınmasıyla geldi.
Dünya çapında büyük ilgi gören UBER, 2016 yılında tam 57 milyon kişinin bilgilerini çaldırması nedeniyle, bu bilgileri geri almak için hackerlara büyük çapta fidye ödemişti.
Ancak bu olay yasal sorumlulukları da birlikte getirdi ve Şirket, ABD’de davalık oldu. Tam 148 milyon dolarlık cezaya çarptırılan UBER, bu durumu kabul etti.
Yolcularına verdiği güvenlik sözünü tutamaması şirkete büyük maddi külfet getirdi. Peki şirket ceza konusunda nasıl bir açıklama yapacak?
UBER 148 Milyon Kadar Ödeme Yapmıştı
UBER 148 milyon dolarlık para cezasından önce, 57 milyon kişinin verileri için 100 milyon dolar da hackerlara ödemişti.
Yine bunun üzerine ABD’deki davada çıkan karar sonrasında şirketten talep edilen 148 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti. Bu durumun şirleti ne kadar sarstığı ise merak konusu.
Bilgileri Güvence Altında Tutamadı
Bilgilerde, 60 milyona yakın kişinin isimleri, e-posta adresleri be telefon numaraları gibi oldukça kişisel verileri bulunuyordu. Bu bilgileri koruması gerekirken şirket olarak repütasyon anlamında ciddi sıkıntılar yaşadı. Kullanıcı kaybı yaşayıp yaşanmayacağı da bilinmiyor.
Bilgi Sızıntısına Sıfır Tolerans
New York Başsavcısı ABD’deki davanın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bilgi sızıntısının çok önemli bir sorun olduğunu belirten başsavcı Barbara Underwood, “Tüketici ve işverenlerin bilgilerini sızdıran şirketlere sıfır tolerans gösteriyoruz” dedi.
Bu durumun da kararda fazlasıyla etkili olduğunu gözler önüne serdi. Şirketin cezalar ve para ödemeleri sonrasındaki durumu ve açıklamaları ise merak konusu.