mobiluygulama.com

Uber Careem’i Satın Almak için Teklif Sundu

Uber Careem’i Satın

Uber Careem‘i satın almak için teklif sundu. Uber, Bloomberg’in haberinde daha önceki teklifini artırıp 2.5 milyar dolar teklif sunduğu belirtiliyor. Fakat bu teklifin de kabul edilmeme ihtimalinin olduğu söyleniyor.

Henüz iki firma da resmi bir yorumda bulunmadı. Uber, İstanbul’da faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken, Careem yasal düzenlemeden sonra durum net bir hal alana kadar sadece taksi çağırma hizmetine devam edeceğini açıklamıştı.

Uber Careem’i Satın Almak İçin Yeni Bir Adım Attı

Uber, rakibi Careem’i satın almaya yönelik yeni bir adım attı. Uber, Careem‘i satın almak için 2.5 milyar dolar teklifte bulundu. Bloomberg’in haberinde henüz kesin bir karara varılmadığı fakat anlaşma sağlanamayabileceğine de değiniliyor. Geçtiğimiz aylarda iki firmanın güçlerini birleştirmek amacıyla görüşmeler yapmaya başladığı öne sürülmüştü.

Maha Abouelenein Açıklamada Bulunmuştu

Uber’in Careem’i satın alacağına yönelik haberler yapılmış ve şirketin sözcüsü olan Maha Abouelenein bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamasında şunları dile getirdi: “Dedikodulara yorum yapmıyoruz. Yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazarlarımızdaki payımızı platformumuza katacağımız yeni ürün ve hizmetlerle katlamak istiyoruz. Daha yeni başlıyoruz.”

Uber’in Gelecek Yıl Halka Arz Edilmesi Planlanıyor

Önümüzdeki sene halka arzı planlanmakta olan Uber, bir süredir yeni faaliyetler üzerinde yoğunlaşmış durumda. Rekabet git gide kızışıyor. Japon SoftBank Uber’in hisselerinin çoğunluğuna sahip durumda. Japon SoftBank ‘ın, yatırımları olan benzer girişimleri Uber bünyesinde birleştirebileceği de ifade ediliyor.

Aynı sektörden olan iki firma, geçtiğimiz aylarda Orta Doğu’da maliyeti gittikçe artan rekabet için hizmetlerini birleştirmek adına görüşmelere başladıkları iddalar arasında.  Japon yatırım grubunun Uber’in Latin Amerika, Avusturalya ve Avrupa’ya yönelmesini istemişti. Uber’in Asya’ya odaklanmamasını istemelerinin sebebi ise Asya’da, Latin Amerika, Avusturalya ve Avrupa’ya kıyasla daha yıpratıcı ve maliyeti yüksek bir rekabetin olmasıydı.