mobiluygulama.com

WhatsApp Grup Yöneticiliğini Cazip Kılan Yeni Özellik

WhatsApp'ta Otomatik Medya İndirme

WhatsApp’taki yeni bir özellik sayesinde artık grup yöneticileri, dilerlerse grubu sadece kendilerinin mesaj attığı, diğerleri için salt okunur olan bir grup haline getirebilecekler.

WhatsApp, cep telefonu sahiplerinin vazgeçilmezi haline gelen seçkin programlardan biri. Sadece telefon rehberine eklediğimiz kişileri liste olarak önümüze sunuyor. Böylece pek çok sosyal medya platformundan çok daha gerçek bir biçimde hayatımızda yer alıyor. Bu sosyal iletişimlerde WhatsApp gruplarının da inkar edilemez bir önemi var. Bunun farkında olan WhatsApp kurucuları, bu programda grup yöneticiliği yapanlar için sürekli yenilikler yapıyor.

WhatsApp gruplarına tam olarak 256 kişi eklenebiliyor. Sosyal medyadaki bir davetle kurulmuş nadir gruplar hariç, bu grupların çoğunu akraba ve arkadaş grupları oluşturuyor. Hâl böyle olunca da grup ortamı tam bir curcunaya dönebiliyor. Uyarılara rağmen geç saatlerde atılan mesajlar, gereksiz hatır sormalar, bir mesaja herkesin teşekkür etmesi vb.

Üstelik üyeler, genellikle gerçek hayatta tanıdığımız kişilerden oluştuğu için mesajlarından rahatsız olunan bir üyeyi gruptan çıkarmak da mümkün olmuyor. İşte WhatsApp’taki yeni özellik sayesinde bu şikayetlerin hepsi son bulabilir.

Sadece Grup Yöneticileri Mesaj Atacak

Yeni sistemde grup yöneticileri ihtiyaç duyarlarsa grubu sadece kendilerinin mesaj attığı bir grup yapabilecekler. Test aşamasını henüz geçememiş olsa da bu sistem sadece yöneticinin metin, ses ve video dosyası göndermesi şeklinde gerçekleşecek.

Peki üyeler yöneticinin attığı mesaj hakkındaki fikirlerini nasıl beyan edecek? Onlar da dilerlerse “Yöneticiye mesaj” seçeneğini tıklayarak grup yöneticisine ulaşabilecekler.

WhatsApp’ta grubu ilk kim açarsa otomatik olarak yönetici o oluyor. Sonra bu kişi grubuna eklediği diğer üyelerden dilediğine yöneticilik verebiliyor. Grupların bu özelliğinden dolayı bu yeni özellik, bazılarına fazla otoriter gelebilir. Ancak grupların ne kadar zaman aldığı ve birkaç gün gruba girmeyince ne kadar mesaj biriktiği düşünüldüğünde bu yöntemin faydası anlaşılacaktır.

Böyle bir gruba gerek olmadığı, toplu mesaj özellliğinin aynı işi gördüğü de düşünülebilir. Fakat grupta yöneticinin bir konu hakkında fikir alışverişi yapmak gerektiğinde üye mesajlarını açabilmesi hâlâ mümkün. Toplu mesajlarda ise listedekiler asla diğerlerinin yazdığını göremez ve yönetici her biriyle iletişim için profillerini tıklamak zorunda kalır.

Ayrıca gruplarda ayarlar, sadece 72 saatte bir değiştirilebileceği için yöneticinin keyfî bir uygulamayla anlık kararlar alıp mesajlaşmayı sık sık açıp kapama yetkisi de olmayacak.

Tüm bu şartlar göz önüne alındığında WhatsApp’taki yeni özellik oldukça cazip görünüyor. Siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik grup yazışmalarını daha sağlıklı hale getirebilir mi?